Διαδικτυακή Ημερίδα «Το νεογνό της διαβητικής μητέρας»

Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις που αφορούν γενικές πληροφορίες
Απάντηση
neognologiki
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Δευ Απρ 11, 2022 10:33 am

Διαδικτυακή Ημερίδα «Το νεογνό της διαβητικής μητέρας»

Δημοσίευση από neognologiki »

Η Νεογνολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και το Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν τo Webinar «Το νεογνό της διαβητικής μητέρας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11/03/2023 διαδικτυακά, ώρα 09:45-13:30.



Ο σακχαρώδης διαβήτης στην κύηση αποτελεί μια συχνή πάθηση που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο και το νεογνό. Νεότερες επιδημιολογικές μελέτες αναφέρουν ότι 8% των εγκύων (1 στις 12 έγκυες γυναίκες) θα παρουσιάσουν σακχαρώδη διαβήτη. Έγκαιρη ανίχνευση, καλή παρακολούθηση και ρύθμιση της εγκύου από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, βελτιώνει δραματικά την πρόγνωση, τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη δυάδα μητέρα - παιδί και στόχος της είναι η διεπιστημονική προσέγγιση και η περαιτέρω εμβάθυνση στο συγκεκριμένο θέμα.



Στην αφίσα της πρόσκλησης αναγράφεται ο σύνδεσμος zoom για την εγγραφή και την παρακολούθηση. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Συνημμένα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ.pdf
(299.83 KiB) Μεταφορτώθηκε 85 φορές
ΑΦΙΣΑ.pdf
(376.48 KiB) Μεταφορτώθηκε 88 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές Πληροφορίες”