Ημερίδα "Ευθύμιος Πετρίδης-Ο Πόντιος ιατρός πρωτοπόρος της νεογνολογίας στην Ελλάδα"

Εδώ θα βρείτε Γενικές Ανακοινώσεις
Απάντηση
neognologiki
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Δευ Απρ 11, 2022 10:33 am

Ημερίδα "Ευθύμιος Πετρίδης-Ο Πόντιος ιατρός πρωτοπόρος της νεογνολογίας στην Ελλάδα"

Δημοσίευση από neognologiki »

Σε ολόκληρο τον κόσμο 1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρα. Αυτό σημαίνει περισσότερα από 15.000.000 μωρά κάθε χρόνο, με τα 500.000 από αυτά στην Ευρώπη, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στις Ευρωπαϊκές χώρες.
Με ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η ΑμΚΕ «Ηλιτόμηνον», σε επιστημονική συνεργασία με την Β΄ Νεογνολογική Κλινική και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΑΠΘ του ΓΝΘ Παπαγεωργίου και ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας συνδιοργανώνουν την Ημερίδα «Ευθύμιος Πετρίδης: Ο Πόντιος Ιατρός πρωτοπόρος της Νεογνολογίας στην Ελλάδα», στις 22.11.23 δηλώνοντας ότι η προωρότητα μας αφορά όλους, καθώς η επιβίωση, η υγεία και η ευημερία των παιδιών που γεννιούνται πρόωρα απαιτεί μια πολυδιάστατη φροντίδα που πρέπει συνεχώς να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα υγειονομικής περίθαλψης, τόσο μέσα από εξελιγμένα προγράμματα εκπαίδευσης των επιστημόνων υγείας, όσο και με εκστρατείες ενημέρωσης των γονέων και του ευρύτερου κοινού.
Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Πόντιου παιδιάτρου Ευθύμιου Πετρίδη (1913-1957), που στη σύντομη ζωή του προσέφερε ανεκτίμητο έργο βάζοντας τον θεμέλιο λίθο της φροντίδας των πρόωρων μωρών στη Ελλάδα, δημιουργώντας το πρώτο τμήμα προώρων στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και κυρίως εφαρμόζοντας το πρώτο πρόγραμμα μακροχρόνιας παρακολούθησης των μωρών που νοσηλεύτηκαν στο τμήμα που διηύθυνε, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όταν η χώρα μας σπαραγμένη από τον πόλεμο πάλευε να βρει τον βηματισμό της για άλλη μια φορά στην Ιστορία της. Το όραμά του για την ευημερία των προώρων, που το υπηρέτησε με εξαιρετικό ήθος και συγκινητική ανιδιοτέλεια, είναι το όραμα της νεογνολογίας διαχρονικά.
Η συμμετοχή σας θα είναι για όλους μας τιμή και χαρά. Σας περιμένουμε για να δηλώσουμε πως ο καθένας από εμάς αλλά και όλοι μαζί, ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, είμαστε δυναμικά παρόντες για να έχει κάθε παιδί το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή!
Τετάρτη 22 Νοέμβριου 2023, 17:30-19:30
Αίθουσα Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας
με σύγχρονη μετάδοση από το κανάλι you tube του Τμήματος Μαιευτικής !!
Μαρία Τζητηρίδου
Επίκουρη Καθηγήτρια
Τμήμα Μαιευτικής
Σχολή Επιστημών Υγείσς
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
#WPD2023 #worldprematurityday2023

Επικοινωνία στο:

mtzitiridou@uowm.gr
Συνημμένα
πρόγραμμα.jpg
πρόγραμμα.jpg (272.13 KiB) Προβλήθηκε 144 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές Ανακοινώσεις”